Putování po krajinách hlasu

workshop dechových a hlasových technik

15.-16. června 2024 na cestovatelském festivale Letem světem – čas bude upřesněn

Vydejte se na objevnou výpravu do světa svého hlasu. Vydejte se na objevnou výpravu do svého vnitřního světa prostřednictvím dechových a hlasových technik a alikvotního zpěvu.

Když se řekne zpěv, někdo zajásá a už si pobrukuje. Když se řekne zpěv, někdo ztuhne, vyděsí se a skáče mu v hlavě „hlavně, ať po mě nikdo nechce, abych zpívala/zpíval“. A přitom často mnoho z nich uvnitř v sobě ucítí, jak rádi by si svobodně a uvolněně zazpívali. Jen se nestydět, jen nemít psycho, že přece tak hrozně zpívám.

Ono to jde i jinak. Ono jde zpívat, aniž bychom řešili melodii, rytmus či intonaci. Je to osvobozující, je to uvolňující. A jako přídavek nám náš mozek a tělo naservíruje neuvěřitelnou plejádu pozitivních reakcí od fyzického uvolnění, okysličení, prokrvení či dokonce po vytváření nových neuronových spojů. A tak nepřekvapí, že terapeutické využití hlasu nalézáme jako podporu léčby při rekonvalescenci, v léčbě závislostí či traumatu, nebo dokonce demence či Alzheimera.

Pojďte si zazpívat a přitom udělat své psychice i tělu hezky. Pojďte objevit svůj skutečný, vnitřní hlas. Náš hlas nás pak vezme na výpravu do možná nikdy nenavštívených světů. Vyzkoušíme si jednoduché dechové techniky, rozezvučíme se, naučíme se pár jednoduchých individuálních technik pro každodenní využití v rámci své psychohygieny a jako třešničku na dortě si vyzkoušíme alikvotní zpěv.

Přijďte na festival Letem světem Nečtiny, který se koná 14.-16. června, a kromě cestovatelských besed a přednášek se vydejte i na tuto mimořádnou výpravu. Workshop je za mimořádné vstupné výši 200,- Kč. Platba v hotovosti na místě.

Více o festivale na https://www.svetem.net/nectiny/ nebo na FB